zondag 30 september 2018

قارچ‌هاي طبي به درمان سرطان كمك مي‌كنند

پزشكان هندي مي‌گويند: قارچ‌هاي طبي كه در جنوب اين كشور يافت مي‌شوند، خواص درماني براي معالجه سرطان دارند.
به گزارش سرويس «بهداشت و درمان» ، اين پزشكان اظهار كردند: عصاره نوعي قارچ موسوم به «گانودرما لوسيدوم» هنگام راديوتراپي در بيماران سرطاني قابل استفاده است و در عين حال نسبت به پرتو درماني‌هاي عادي برتري دارد، چون عوارض جانبي پرتو درماني روي پوست را به ميزان قابل توجهي كاهش مي‌دهد. در اين روش همچنين آسيب كمتري به بافت‌هاي سالم وارد مي‌شود.
متخصصان موسسه سرطان آمالا در هند تاكيد كردند كه پرتو درماني به گونه‌اي بايد صورت بگيرد كه بافت‌هاي سالم در امان باشند و هيچ آسيبي به آن‌ها نرسد، اما از سوي ديگر بافت‌هاي سرطاني بايد بيشترين تشعشعات را دريافت كنند.
اين متخصصان متوجه شدند، اگر بيماران پيش از پرتو درماني از عصاره اين قارچ استفاده كنند و بعد تحت تشعشعات قرار بگيرند، ميزان آسيب وارده به بافت‌هاي آن‌ها به حداقل مي‌رسد. علاوه بر اين، عصاره قارچ مزبور به دليل فعاليت بالاي آنتي اكسيداني براي پرتو درماني مفيد است.
به گزارش روزنامه‌ تايمز آواينديا، اين قارچ در عين حال براي كاهش فشار خون و كلسترول هم مفيد است و خواص ضد پيري هم دارد.
منبع: ایسنا 

dinsdag 25 september 2018

عملیات احداث یک واحد تولید قارچ دکمه ای در شهرضا آغاز شد


با حضور نماینده ولی فقیه در وزرات جهاد کشاورزی عملیات احداث یک واحد تولید قارچ دکمه ای در شهرضا آغاز شد.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان،مدیر جهاد کشاورزی شهرستان شهرضا  در این مراسم 
گفت:این طرح در زمینی به مساحت ۶۴۰۰متر مربع و هزار متر زیربنا احداث می شود.
عبدالرضاتاکی ظرفیت تولید این واحد را ۳۰۰ تن قارچ در سال اعلام کرد وافزود:این میزان قارچ در ۱۵ سالن مخصوص تولید می شود.
تاکی تصریح کرد:این طرح با ۱۰هزار میلیون سرمایه گذاری توسط بخش خصوصی ۱۵ نفر اشتغال مستقیم دارد.
این مجموعه دارای سالن سردخانه و بسته بندی نیز خواهدبود. 

maandag 17 september 2018

صادرات ۱.۵ میلیارد دلاری گیاهان دارویی

مجری طرح گیاهان دارویی وزارت جهاد کشاورزی گفت: پیش بینی می‌کنیم تا پایان برنامه ششم توسعه، میزان صادرات گیاهان دارویی در کشور به ۱.۵ میلیارد دلار در سال افزایش پیدا کند.
به گزارش ایسنا، حسین زینلی در جمع خبرنگاران استان گلستان اظهار کرد: سال گذشته ارزش صادرات گیاهان دارویی از کشور ۴۵۰ میلیون دلار بوده و میزان واردات نیز حدود ۱۵۰ میلیون دلار بوده است. پیش بینی می‌کنیم در سال آینده میزان صادرات گیاهان دارویی به طور قابل ملاحظه ای افزایش پیدا کند.

وی افزود: بیشترین صادرات ما به کشورهای ژاپن، آلمان و کشورهای حوزه خلیج فارس به ویژه امارات متحده عربی صورت می‌گیرد.

زینلی خاطرنشان کرد: در حال حاضر در ۱۹۵ هزار هکتار از اراضی کشور گیاهان دارویی کشت می شود که در پایان برنامه ششم توسعه، این میزان به ۲۵۰ هزار هکتار افزایش خواهد یافت.

وی با اشاره به اینکه بالاترین سطح زیر کشت گیاهان دارویی متعلق به زعفران است، گفت: ۱۰۸ هزار هکتار زعفران در سطح کشور کشت می شود. بعد از زعفران نیز زیره ها، رازیانه، موسیر، گل محمدی، گشنیز و شیرین بیان نیز بیشترین سطح زیر کشت و صادرات را به خود اختصاص دادند.
 
مجری طرح گیاهان دارویی وزارت جهادکشاورزی با تاکید بر اینکه اولویت اصلی ما با گیاهان دارویی بومی کشور است، تصریح کرد: ۲۰ گونه گیاه دارویی بومی، ارگانیک و کم آب طلب از جمله زعفران، گل محمدی، موسیر، باریجه، آنغوزه، کرفس کوهی، گل گاوزبان، شیرین بیان، رازیانه، انواع زیره، تخم شربتی و سیاه دانه از جمله گیاهان اولویت دار توسعه کشت گیاهان دارویی هستند.

زینلی در ادامه اظهار کرد: سال گذشته ۷۰۰ میلیارد تومان تسهیلات در زمینه گیاهان دارویی در نظر گرفته شد که حدود ۶۰ درصد آن جذب شد. امسال نیز ۱۰ هزار میلیارد تومان تسهیلات برای این بخش در نظر گرفته شده است.

وی در خصوص پرورش گیاهان دارویی، خاطرنشان کرد: همه گیاهان در ابتدا وحشی بودند و بر اساس دانش و تحقیقاتی که صورت می گیرد قابلیت زراعی سازی را پیدا می کنند. در خصوص زراعی سازی قارچ ترافل تحقیقاتی در حال انجام است.
منبع: ایسنا 

woensdag 12 september 2018

پرورش قارچ فعالیتی تاثیرگذار در آهنگ حرکت به سوی کشاورزی پایدار

به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران تبریز ،علاوه بر مصرف قارچ در صنایع مختلف دارویی و غذایی تولید آن را نیز می توان در هر سطحی یعنی تولید خانگی برای مصارف خانگی و تولید جانبی به منظور تأمین کمک هزینه های زندگی و نیز تولیدات صنعتی برای مصارف دارویی و غذایی انجام داد که هر تیپ از این تولیدات و به هر منظور در مقایسه با طیف متعددی از تولیدات دیگر نیاز به سرمایه گذاری بسیار کمتری دارد.
بُستان آباد، مراغه، ميانه، بُناب، آذرشهر و شبستر از جمله شهرستان های توانمند در تولید قارچ خوراکی در آذربایجان شرقی محسوب می شوند.
در سال های 90 و 91 به ترتیب 1860 و 2085 تن قارچ خوراکی در آذربایجان شرقی تولید شده بود.
رییس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی گفت: میزان باردهی محصول در مورد قارچ های صدفی اغلب بیش از 100درصد بوده و این میزان محصول، قارچ را در ردیف محصولات با راندمان بیولوژیکی بالا قرار داده است.
مسعود محمدیان در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران تبریز با عنوان نمودن تهیه مواد اولیه پرورش قارچ در داخل کشور افزود: عمده ترین مواد اولیه در تولید انواع قارچ، کاه ـ کود مرغی و بذر است که به وفور و با قیمت مناسب قابل تهیه است.
وی از نیاز به سرمایه کم برای پروش قارچ گفت و تشریح کرد: کشت قارچ در یک کیسه حداکثر با مبلغی معادل 1000 تومان امکان پذیر است در حالی که هزینۀ تولید یک دوره قارچ در یک سالن 78 متر مربعی استاندارد برای به دست آوردن یک تن محصول شامل هزینه های آب، برق، سوخت، بذر، بستر، آفتکش، استهلاک ساختمان و تاسیسات و نیروی کارگری فقط 350 تا 450 هزار تومان است.
رییس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی یادآور شد: تولید قارچ و به کار گیری مواد زائد کشاورزی در این زمینه یکی از بهترین راه های ایجاد فرصت های شغلی جدید و ایجاد جاذبه در روستاها و تامین پروتئین گیاهی به حساب می آید.
محمدیان با اشاره به عزم جدی سازمان در ورود محصولات تولیدی بخش کشاورزی به بازارهای منطقه ای و جهانی گفت: افزایش تولید، استانداردسازی محصول با توجه به کیفیّت و کمیّت محصول تولیدی و در کنار آن بازاریابی مطمئن و مستمر برای محصولات تولید شده خواهد توانست آهنگ حرکت به سوی توسعه پایدار بخش کشاورزی را از شتاب قابل توجهی برخوردار کند.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی در گفتگو با باشگاه خبرنگاران ضمن بیان زود باردهی محصول قارچ یادآور شد: یک دورۀ کامل پرورش قارچ شامل دوره های کاشت ـ داشت و برداشت به صورت غیر حرفه ای حداکثر 60 روز و به صورت حرفه ای حداکثر 35 روز است.
ایوب ایرانی فام گفت: عدم استقبال توليدكنندگان از بسترهاي آموزشي و افزودن بر اطلاعات خود براي افزايش راندمان توليد در واحد سطح را نبايد به عنوان يكي از مشكلات در پرورش اين محصول گلخانه اي فراموش كنيم.
وی افزود: فرهنگ سازی برای مصرف قارچ به عنوان پروتئینی گیاهی برای جایگزین شدن با گوشت در افزایش تولید قارچ خوراکی تاثیرگذار خواهد بود.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی تولید این محصول گلخانه ای را با توسعه واحدهای کمپوست سازی مرتبط دانست و اظهار داشت: میزان تولید قارچ خوراکی رابطه مستقیمی با توسعه واحدهای کمپوست سازی وضعیت اقتصادی واحد های تولید و عملکرد بالای صنایع دارد.
ایرانی فام با اشاره به این که عمده مشکلات صنایع تولیدی قارچ خوراکی هزینه های بالای تهیه نهاد های اولیه است خاطرنشان کرد: حجم بالای سرمایه گذاری بخش های خصوصی در این صنعت مشکلات اقتصادی این بخش را تا حد زیادی کاهش خواهد داد.
وی با بیان این که افزایش فرهنگ و توان خرید مردم روی افزایش تولید واحد های قارچ خوراکی تأثیر مستقیم خواهد گذاشت، ادامه داد: واحد های تولیدی قارچ تمام توان خود را برای عرضه محصول باکیفیّت به منظور رشد اقتصادی به کار می گیرند.
مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی به خبرنگار باشگاه خبرنگاران گفت: کارشناسان تولید 2285 تن قارچ خوراکی در سال جاری را در استان امکانپذیر می دانند.
سعداله اسكندري افزود: مجوز پرورش قارچ خوراكي براي 20 مركز صادر شده ولي از اين تعداد در 17 مركز اين محصول توليد مي شود.
وي اظهار داشت: در حال حاضر مجوز فعاليت براي پرورش قارچ خوراكي براي توانايي در توليد بيش از 100 تن صادر خواهد شد.
مدير باغباني سازمان جهاد كشاورزي آذربايجان شرقي یادآور شد: توليد كمتر از 220 تن توجيه اقتصادي ندارد.
اسکندری با اعلام حمایت از پرورش قارچ خوراکی تاکید کرد: در زمینه اشتغالزایی، طبق آمار در هر هکتار پرورش قارچ همراه با کمپوست، برای 25 نفر توان اشتغالزایی وجود دارد؛ اما چون اکثر تولیدکنندگان استان، کمپوست مورد نیاز خود را از استان های دیگر تأمین می کنند، این تعداد به 11 تا 12 نفر کاهش می یابد.
وی با اشاره ای به یکی از مهم ترین مشکلات تولیدکنندگان قارچ در استان متذکر شد: عدم استقبال تولیدکنندگان از بسترهای آموزشی و افزودن بر اطلاعات خود برای افزایش راندمان تولید در واحد سطح از مشکلات پرورش این محصول گلخانه ای است.
اسکندری ادامه داد: در سالن های پرورش قارچ می توان بیشترین میزان محصول را در واحد سطح نسبت به سایر سبزیجات و گیاهان گلخانه ای تولید نمود و با توجه به رشد بسیار سریع قارچ های خوراکی پرورش قارچ دکمه ای کاری مفید و پرمنفعت معرفی شده است.
بر اساس این گزارش، صادرات این محصول در انحصار نبوده و به راحتی می توان قارچ تازه و یا انواع فرآورده های آن را به کشور های مختلف صادر و از درآمد خاص حاصل از صادرات این محصول با ارزش برخوردار شد و رشد اشتغال زایی در بخش تولید قارچ خوراکی روند صعودی داشته و این امر عملکرد صنعت را افزایش خواهد داد.
با توجه به جمعيت فراوان جوان و جوياي كار تحصيل كرده بخش كشاورزي بررسي موانع و مزاياي فعاليت اشتغال زا در اين حوضه اهميت انكارناپذيري دارد توليد قارچ خوراكي يكي از فعاليت هاي اشتغال زا و درعين حال زود بازده در كشاورزي است.
توسعه صنعت پرورش قارچ راهی مطمئن و مغتنم برای ایجاد اشتغال و همچنین فرصت سرمایه گذاری برای بهبود سلامت جامعه است. 

dinsdag 4 september 2018

گسترش فرهنگ شهرنشینی گونه‌های گیاهی را از بین برده است

در گیاهان دارویی ایران اظهار کرد: با گسترش فرهنگ شهرنشینی بسیاری از گونه‌های گیاهی از بین رفته است.
به گزارش ایسنا، ولی‌الله مظفریان در حاشیه نخستین همایش گیاهان دارویی و قارچ‌های کوهی در جمع خبرنگاران با اشاره به اینکه باید قدر طبیعت را بدانیم و متناسب با ظرفیت آن از آن بهره‌برداری کنیم، گفت: متاسفانه مشاهده می‌شود که از طبیعت بهره‌کشی‌های بیش از حد می‌شود و برخی از سودجویان برای دریافت سرمایه اندکی بسیاری از گونه‌های نادر را از بین می‌برند.
وی خاطرنشان کرد: ایران با وسعتی که دارد زیر سیطره گیاهان دارویی زیادی قرار دارد که بر اساس نوشته‌هایی که وجود دارد بالغ بر 8000 گیاه دارویی موجود است که با توجه به گسترش فضاهای شهری سئوالی که مطرح است این است که آیا این میزان از بین رفته است یا خیر؟ متاسفانه با گسترش شهرنشینی، ساختن سدها و بهره‌کشی از معادن از وسعت طبیعی کاسته شده است و تعداد زیادی از این گیاهان از بین رفته‌اند.
وی در خصوص قارچ‌های کوهی و نمونه گران و ارزشمند این قارچ‌ها با نام قارچ دنبلان، خاطرنشان کرد: این قارچ‌ها با برخورد صاعقه بر روی زمین ارتباط دارند و به عبارتی در صورتی که صاعقه‌ای وجود نداشته باشد این قارچ‌ها نیز ظهور نخواهد کرد و ملاحظه می‌شود که در اثر اصابت صاعقه با زمین، زمینه بروز این قارچ‌ها بروز پیدا می‌کند و ارزش تغذیه غذایی بالایی دارد و با هزینه گرانی نیز فروخته می‌شود.
مظفریان با اشاره به اینکه ما باید در مورد گیاهان دارویی با ارزش ولی کمتر شناخته شده تبلیغ کنیم، گفت: امروز بیشتر متخصصان ما در زمینه گیاهان مطرح ورود پیدا می‌کنند در صورتی که گونه‌های گیاهی زیادی وجود دارد که از ظرفیت‌های بومی ما هستند و در صورتی که در مورد آن‌ها کار کنیم عملکرد بهتری خواهیم داشت.
پدر گیاه‌شناسی ایران افزود: متخصصان ما بر خود لازم بدانند که اطلاعات گیاه‌شناسی خود را بیشتر کنند تا دچار اشتباه در شناخت گیاهان دارویی نشوند زیرا قدم اول در پژوهش بر روی گیاهان دارویی، طب سنتی، پزشکی و ... شناخت صحیح خود گیاه است.
منبع: ایسنا