zaterdag 24 november 2018

قارچ­ های پرورشی در بسته­ بندی­ های برچسب­دار، هیچگونه خطری به همراه ندارند


آرش بهرامی کارشناس ارشد صنایع غذایی دانشکده تغذیه و علوم غذایی در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز؛ گفت: امروزه قارچ­ های خوراکی به­صورت پرورشی و تحت نظارت کارشناسان خبره کشت داده شده و در بسته­ بندی ­های برچسب­دار در دسترس مردم قرار داده می­شود.
وی با بیان اینکه قارچ­ های خوراکی به دو دسته قارچ ­های طبیعی که در طبیعت یافت می­شوند و قارچ‌ های پرورشی تقسیم می‌شوند، افزود: در محیط­های پرورش قارچ­های خوراکی، برای کنترل بهداشت و جلوگیری از آلودگی مواردی مثل ضدعفونی کردن کفش ­ها، استفاده از دستکش یک بار مصرف، استفاده از روپوش، جلوگیری از رفت ­و آمد افراد متفرقه و جلوگیری از ورود حشرات به محیط کشت رعایت می‌شود.

تشخیص قارچ­های خوراکی و سمی

کارشناس ارشد صنایع غذایی دانشکده تغذیه و علوم غذایی، ادامه داد: مسمومیت قارچی فقط از راه خوردن ایجاد می­شود و هیچ قارچی با لمس شدن انسان را مسموم نمی­کند.
بهرامی گفت: توجه به این نکته ضروری ­است که پختن قارچ ­های سمی، سمیت آن را از بین نمی­ برد.
او با اشاره به این نکته که واکنش قارچ پخته شده در مقابل معرف­ های شیمیایی، مانند قارچ خام نیست، گفت: بهترین توصیه در این زمینه استفاده از قارچ ­های خوراکی بسته­بندی شده موجود در بازار است؛ چرا که بذر این نوع قارچ ­ها شناخته شده و استریل بوده و از موسسات معتبر و تحت نظارت تهیه می ­شود.
این کارشناس ارشد صنایع غذایی ادامه داد: با توجه با اینکه در کشت پرورشی قارچ­ ها، بستر پرورش قارچ، استریل و گندزدایی می­شود و بدون هر گونه آفت و بیماریست و بذر قارچ (اسپان) نیز به ­صورت استریل از موسسات و یا کارگاه­ های معتبر و تحت نظارت تولید کننده قارچ تهیه می­شود، بنابراین هیچ­گونه خطری از لحاظ سمیت و بیماری زا بودن، مصرف­ کنندگان را تهدید نمی­ کند.
او یادآور شد: تشخیص و شناسایی قارچ‌های خوراکی از قارچ‌های غیرخوراکی و سمی در طبیعت بسیار دشوار است، به همین دلیل توصیه می‌شود که افراد از جمع‌آوری و مصرف قارچ­ های وحشی در طبیعت خودداری کنند، مگر اینکه اطلاع کافی از خوراکی بودن آن داشته باشند.
بهرامی توصیه کرد: با توجه به ارزش تغذیه­ ای بالای قارچ ­های خوراکی، استفاده از این ماده غذایی با در نظر گرفتن نکات یاد شده را در سبد روزانه­ یا هفتگی فراموش نکنیم.

zondag 11 november 2018

چای گانودرما چیست و چه خواصی دارد؟

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ چای گانودرما (چای ریشی، چای جان افزا) یکی از محصولات طبیعی است که می‌تواند برای حفظ و بهبود سلامت بسیار مؤثر باشد. این چای تشکیل شده از قارچ گانودرما است که خواص متعدد آن در حوزه سلامت به اثبات رسیده است.
پس اگر شما تا این لحظه چای گانودرما را ننوشیده‌اید، با آرامش از نوشیدن چایی باستانی و مؤثر که جدای از مصرف آن، مزایای بی شماری را برای سلامتی شما به همراه دارد، لذت ببرید. در این مقاله سعی خواهیم کرد که به اختصار علاوه بر معرفی به بررسی چند مورد از خواص آن بپردازیم.
چای گانودرما چیست؟
چای گانودرما یا چای ریشی، چایی که از قارچ‌های خشک و یا پودر شده گانودرما (ریشی) که دارای نام علمی Ganoderma lucidum است تهیه شده است. این قارچ‌ها در جنگل‌ها و در چین و بسیاری از نقاط جهان رشد می‌کند، ولی به خاطر خواص کاربردی تغذیه‌ای و ویژگی‌های مؤثر دارویی و تأثیر بر سلامت افراد مصرف کننده، کشت می‌شود.
به خاطر تلخی و نداشتن طعم مطبوع، این قارچ چندان از نظر خوراکی و استفاده در غذا‌های مختلف محبوب نیست، اما اگر این مواد می‌توانند به همراه چای، قهوه و یادمنوش‌های گیاهی مصرف شوند. برای تهیه چای گانودرما بهتر است که از قارچ‌های گانودرمایی که دارای رنگ سرخ هستند استفاده کنید، چون اینقارچ‌ها دارای ترکیبات مؤثر و فعال و دارای سطح بالایی از موادی نظیر بتاگلوکان، پلی ساکارید‌های محلول در آب و جدای از موارد فوق تری ترپن‌ها هستند که همگی آن‌ها دارای اثرات آنتی اکسیدانی بوده و بالطبع دارای قدرت تحریک سلامت هستند.
مزایای بهداشتی ناشی از مصرف چای گانودرما
به طور کلی فواید ناشی از مصرف چای گانودرما عبارت از اثر آن در پیشگیری از ابتلای به سرطان، تقویت سیستم ایمنی بدن، کمک به کاهش فشار خون و بهبود فرایند کاهش وزن و موارد دیگر است.
تقویت سیستم ایمنی
این چای پرخاصیت باعث تحریک و بهبود کارایی سیستم ایمنی شده و با توجه به خواص آنتی باکتریال و آنتی وایرال باعث کاهش احتمال ابتلای به عفونت به خصوص عفونت در دستگاه گوارش و روده خواهد شد.
کاهش و کنترل بیماری فشار خون
در مطالعات مختلفی که در آن خواص قارچ گانودرما بررسی شده است، نشان داده شده که مواد تشکیل دهنده آن در کاهش و کنترل فشار خون و متعاقب آن پیشگیری از ابتلای به تصلب شرایین (آترو اسکلروزیس)، حملات قلبی و سکته قلبی نقش موثری دارد.
پیشگیری از سرطان
ترکیبات آنتی اکسیدانی که در این ماده غذایی وجود دارد با توجه به خواص مؤثر خود می‌تواند رشد تومور در بدن افراد مصرف کننده را متوقف و در نتیجه باعث پیشگیری در ابتلای به سرطان می‌شود.
کمک به فرایند کاهش وزن
چای گانودرما با توجه به ویژگی‌های خود می‌تواند باعث تحریک هضم و در نتیجه بهبود در کارایی متابولیسم و در نتیجه جذب مواد مغذی شده و در نهایت به هرچه بهتر بودن رژیم غذایی و کاهش وزن در شما کمک خواهد کرد.
سم زدایی هرچه بیشتر بدن
با توجه به خاصیت سم زدایی از طریق افزایش ادرار و پیشگیری از جذب و ذخیره مواد نامناسب در بدن چای گانودرما، عنصری مؤثر برای سم زدایی مؤثر خطرناک از خون و کبد است.
آلرژی
خواص بهبود دهنده کارایی سیستم ایمنی، به جز بالابردن ضریب امنیت بدن، در کاهش حساسیت و آلرژی نقش موثری دارد.
اثرات جانبی ناشی از مصرف چای گانودرما
جدای از خواص موثری که این ماده غذایی و چای آن برای بدن به ارمغان خواهد آورد، ممکن است باعث حساسیت و ایجاد عوارضی جانبی در بدن فرد مصرف کننده شود. از جمله این عوارض محتمل خشکی دهان، گلو، سینوس‌ها و همچنین التهاب معده و وجود خون در مدفوع شخص مصرف کننده باشد.
جدای از موارد فوق مثل هر ماده غذایی که مصرف بیش از حدآن، آثار زیان باری به دنبال دارد و مصرف بیش از حد آن باعث ایجاد سمیت در کبد خواهد شد، از این رو با توجه به ویژگی‌های آن بهتر است که بیشتر از سه لیوان از چای گانودرما را در طول روز مصرف نکنید. همچنین به طور خودسرانه این چای را مصرف نکنید و برای هرچه بیشتر آگاه شدن و داشتن رژیم غذایی مناسب، قبل از مصرف آن با یک پزشک یا متخصص تغذیه مشورت کنید.