dinsdag 29 januari 2019

آموزش 78 نفر با نحوه پرورش قارچ خوراکی در شهرستان اهر

محمد اسدی، در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران تبریز، افزود: این تعداد نفر به مدت ۶ روز طی ۲ دوره متوالی آموزش های مربوطه را در رابطه با چگونگی روش های صحیح آماده سازی بستر کشت ( کمپوست ) و همچنین مراحل مختلف پرورش و متدهای مدرن تولید و پرورش قارچ را فرا گرفتند.
وی، گفت: مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان اهر به منظور اطلاع رسانی و آگاهی بخشی، ارتقای سلامت غذایی و تولید محصولات کشاورزی سالم اقدام به برگزاری این دوره آموزشی و مهارتی نموده است.

dinsdag 22 januari 2019

کمپوست پلت شده به روش طبیعی و جای خالی آن در مزارع گلستان

​به گزارش خبرنگار گروه استان هایباشگاه خبرنگاران جوان از گرگان؛ این روزها یکی از دغدغههای مردم داشتن تغذیه سالم و ارگانیک است و استان گلستان به عنوان یکی از قطبهای کشاورزی با داشتن بیش از ۷۵۰ هزار هکتار اراضی کشاورزی میتواند فرصتی مناسب برای استفاده از این کود ارگانیک باشد که در نهایت باعث تولید مواد غذایی سالم در مزرعه و بعد بر سرسفره هایمان خواهد شد.
محققان دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان بعد از مشاهده دقیق و علمی در طبیعت گونهای از حشرات را شناسایی کردند که نقش اصلی را در تولید کمپوست پلت شده دارد، حشرهای که تغذیه آن ضایعات و برگهای درختان است.
ما هم برای کسب اطلاعات بیشتر و چگونگی تولید این کود به سراغ محققان رفتیم تا گفتگویی در این باره داشته باشیم.

لارو پوتوسیا و تولید کود ارگانیک

آقای بابا ربیع محقق و دانشجوی دکتری رشته باغبانی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی در گفتگو با خبرنگارگروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان ازگرگان؛گفت: مشاهده دانههای سیاه رنگ کنار برگ درختان در فضای باز انگیزهای شد برای تحقیقات علمی و بررسیهای بیشتر که بیش از یک سال به طول انجامید.
کمپوست پلت شده به روش طبیعی و جای خالی آن در مزارع گلستان
وی گفت: در این مدت انواع مواد غذایی مانند برگ درختان، ضایعات آشپزخانه، چمنهای هرس شده و علفهای هرز در اختیار لارو پوتوسیا کپرئا قرار گرفت تا در شرایط کنترل شده آزمایشگاهی میزان عناصر آلی موجود در کود تولید شده سنجیده شود.
محقق و دانشجوی دکتری رشته باغبانی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گفت: نتیجه تحقیقات، دستیابی به فناوری تولید کمپوست پلت شده به روش طبیعی یا همان کود ارگارنیک شد که در سال ۹۵ در سازمان ثبت اسناد و املاک کشوربه ثبت رسید.
کمپوست پلت شده به روش طبیعی و جای خالی آن در مزارع گلستان
دکتر زارع دیگر محقق گلستانی و دانشیار دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان در گفتگو با خبرنگارگروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان ازگرگان؛گفت: فعالیت این لاروها در فصلهای گرم سال مانند تابستان به اوج میرسد و مدت زمان تولید کود ارگانیک بین ۳ تا ۴ ماه است که از نظر مدت زمان خیلی طولانی نیست و این یک مزیت محسوب میشود.
کمپوست پلت شده به روش طبیعی و جای خالی آن در مزارع گلستان

نداشتن عوارض زیست محیطی و قابلیت استفاده در بخش کشاورزی

صانعی یکی دیگر از محققان بخش آزمایشگاه در گفتگو با خبرنگارگروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان ازگرگان؛گفت: کود ارگانیک تولید شده مزیتهای متعددی مانند غنای بالا از نظر موادآلی، بی نیازی به دستگاه و ادوات خاص، بی نیازی به نهادههای خارجی و گران قیمت و همچنین نداشتن عوارض زیست محیطی است.
کمپوست پلت شده به روش طبیعی و جای خالی آن در مزارع گلستان
صانعی ادامه داد: وجه تمایز کمپوست پلت شده با دیگر ورمی کمپوستهای موجود در بازار دانه بندی مناسب است که با همان ادوات پخش کودهای شیمیایی، قابل استفاده در مزرعه است.
دکتر همتی رییس انجمن داروهای گیاهی استان گلستان هم در باره کاربرد این محصول به خبرنگارگروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان ازگرگان؛ گفت: کود ارگانیک تولید شده به دلیل قابلیت حل شدن در آب و استفاده آسان از آن برای سبزی، گل، میوه و همچنین محصولات زراعی پر کاربرد است.
کمپوست پلت شده به روش طبیعی و جای خالی آن در مزارع گلستان
همتی افزود: بعد از تولیدات آزمایشگاهی، این محصول اکنون در گلخانهها برای گلهای آپارتمانی و زینتی هم استفاده می شود که نتیجه آن تقویت رشد و رویش و تسریع در زمان گلدهی گیاهان است و ما هم بر این اساس تصمیم گرفتیم تا در آینده از کمپوست پلت شده برای پرورش گیاهان دارویی استفاده کنیم.

بازارسازی لازمه تجاری شدن ایدههای نو

آقای بابا ربیع گفت: این محصول با داشتن قابلیت تجاری به دلایلی مانند نبود سرمایه، طولانی بودن مدت زمان دریافت تسهیلات دانشگاهی و به روز نبودن مبلغ تسهیلات برای تولید انبوه با مشکل مواجه است.
دکتر آیدانی معاون پارک علم و فناوری استان گلستان درباره مشکلات انبوه سازی این گونه محصولات گفت: چون محصولات جدید سبقهای در بازار ندارند نیاز به بازار سازی دارند.
وی افزود: اگر برای محصولات جدید بازار هم پیش بینی شود سرمایه گذاران متعددی وجود دارند که منتظر طرحها وایدههای نو هستند تا بر اساس شناسایی آنها سرمایه خود را تزریق کنند.
حمایت از ایدههای نو میتواند زمینه ساز پیشرفتهای بزرگ باشد که نتیجه آن ایجاد اشتغال و رشد اقتصادی است.

zaterdag 12 januari 2019

نقش روستاییان در جلوگیری از صید بی‌رویه پرندگان مهاجر

پرنده مهاجر
رییس اداره حفاظت محیط زیست لاهیجان گفت: روستاییان نقش موثری در حفاظت از پرندگان مهاجر و جلوگیری از صید بی وریه آنها دارند.
علی امیری در گفت و گو با ایسنا با بیان اینکه تالاب امیرکلایه یکی از اکوسیستم‌های ارزشمند گیلان برای زمستان گذرانی پرندگان مهاجر است، گفت: امسال جمعیت پرندگان مهاجر در تالاب امیرکلایه همانند سال گذشته است.
وی افزود: سال گذشته حدود 25 هزار قطعه پرنده مهاجر در این تالاب فرود آمده بود و امسال نیز میزان دقیق جمعیت پرندگان مهاجر در این شهرستان در اواسط اسفندماه انجام خواهد شد.
امیری با اشاره به اینکه روستاییان شهرستانها می‌توانند در حفاظت از پرندگان مهاجر به خصوص پرندگانی که در شالیزارهایشان فرود می‌آیند، بسیار موثر باشند، ادامه داد: امسال شاهد کاهش میزان حضور پرندگان در سالهای اخیر در اراضی کشاورزی بودیم و در این خصوص به کشاورزان در جلوگیری از صید و شکار بی‌رویه تذکر داده شده است.
وی تصریح کرد: از کشاورزان و روستاییان شهرستان درخواست کرده‌ایم، در حفظ این منابع خدادادی برای نسل های آینده کوشا باشند و ضمن همراهی با محیط زیست از روشهای غیرقانونی و غیرمجاز شکار اجتناب کنند.
رییس اداره حفاظت محیط زیست لاهیجان گفت: برای آشنایی بیشتر کشاورزان و روستاییان در حفاظت از پرندگان مهاجر کلاسهای آموزشی برگزار کرده ایم و همچنین در کنار این آموزش ها بر نحوه تفکیک زباله برکاهش حجم زباله و تهیه کمپوست از زباله تر تاکید داریم.
وی افزود: اولین پیش فرض در ساماندهی پسماند روستایی کاهش تولید پسماند است و به همین منظور ضرورت دارد، روستائیان از ظروف دائمی به جای ظروف یک بار مصرف استفاده کنند.
امیری با اشاره به اینکه در این کلاسها از روستاییان خواسته شده است، همچنین کیسه‌های پارچه ای را جایگزین کیسه‌های یک بار مصرف پلاستیکی کنند، تصریح کرد: ضروری است، روستاییان زباله‌های خود را به ترتیب تر،پلاستیکی، کاغذی و شیشه‌ای تفکیک کنند.
وی گفت: در مورد زباله های تر بهترین روش ساماندهی تبدیل آن به کمپوست است و روش تهیه کمپوست برای روستاییان این شهرستان توضیح داده شده است.
رییس اداره حفاظت از محیط زیست خاطر نشان کرد: شیوه زندگی شهری اخیرا به زندگی روستاییان وارد شده است و این امر موجب شده که حجم زباله‌های روستاییان بیشتر شده است.  


منبع: ایسنا