zondag 31 maart 2019

خراسان شمالی در قرقیزستان قارچ می کارد

بجنورد- ایرنا- رئیس جهاددانشگاهی خراسان شمالی گفت: بر اساس تفاهم نامه منعقد شده این نهاد با دانشگاه ملی کشاورزی قرقیزستان، کشت و پرورش قارچ در آن کشور انجام می شود

رضا شاهین فر روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: خراسان شمالی دانش و فناوری پرورش و توسعه کشت قارچ را دارد و کشور قرقیزستان هم دارای شرایط خوب برای تامین مواد اولیه ارزان قیمت بوده و بازار این محصول هم در آن کشور مناسب است.
وی افزود: کشور قرقیزستان هم شرایط خوبی برای پرورش قارچ، تولید و صادرات این محصول به کشورهای همسایه اش دارد. 
شاهین فر، ایجاد دفتر همکاری مشترک جهادانشگاهی خراسان شمالی و دانشگاه ملی کشاورزی قرقیزستان را از دیگر موارد قید شده در تفاهم نامه عنوان کرد و گفت: این دفتر برای توسعه مراودات میان جهاد دانشگاهی استان و دانشگاه ملی کشاورزی قرقیزشتان ایجاد می شود.
وی افزود: یکی دیگر از موارد تفاهم نامه، همکاری برای توسعه درختکاری و ایجاد نهالستان مشترک در قرقیزستان است و بر اساس این تفاهم اولیه، برای تولید نهال درختان مثمر از جمله پسته و زیتون برنامه ریزی می شود.
رئیس جهاددانشگاهی خراسان شمالی، توسعه کشت گیاهان دارویی در قرقیزستان را از دیگر مواری برشمرد که قرقیزی ها از آن استقبال کرده و خواستار آن شده اند.
وی تصریح کرد: قرار است گلخانه تولید نشاء، گیاهان دارویی توسط کارشناسان استان و با استفاده از توان علمی جهاددانشگاهی در قرقیزستان ایجاد شود.
شاهین فر اظهار داشت: ایجاد مرکز اصلاح نژاد دام و همکاری در زمینه انتقال جنین دام سبک و سنگین از دیگر موارد قید شده در تفاهم نامه مزبور است.
وی افزود: معاون دانشگاه ملی کشاورزی قرقیزستان اعلام کرد برای ایجاد بستر های مناسب در زمینه تبادل تجربه و دانش درمان ناباروری و ایجاد مرکز ناباروری در قرقیزستان با وزارت بهداشت آن کشور رایزنی خواهد داشت.
رئیس جهاد دانشگاهی خراسان شمالی خاطرنشان کرد: آمادگی داریم تا در این زمینه و در صورت تمایل کشور قرقیزستان، برای ایجاد مرکز ناباروری در آن کشور مبادرت داشته باشیم. 
تیرقوت چورتنبایف معاون دانشگاه ملی کشاورزی قرقیزستان و هیات علمی آن کشور، هفته جاری به دعوت جهاددانشگاهی خراسان شمالی در این استان حضور یافتند. 
نشست با معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار خراسان شمالی، نشست با دانشگاهیان استان، بازدید از مراکز تحقیقات دیم و دانشکده کشاورزی شهرستان شیروان از جمله برنامه های سفر دو روزه هیات علمی قرقیزستان به خراسان شمالی بود. 

dinsdag 19 maart 2019

تولید و تکثیر شاهِ گیاهان دارویی که دارای ۱۵۰ نوع آنزیم است

محققان کشورمان موفق به تکثیر و تولید نوعی قارچ شدند که به دلیل دارا بودن ۱۵۰ نوع آنتی اکسیدان برای درمان بیماری‌های کبدی، جلوگیری از تکثیر سلول‌های سرطانی و کاهش فشار خون و کلسترول استفاده می‌شود.
حسین میرزاخان خمسه، مجری طرح در گفت‌وگو با ایسنا با بیان اینکه پرورش و تولید قارچ "گانودرمالوسیدم" از سال ۹۴ آغاز شده است، گفت: محبوبیت این قارچ در طب چینی به بیش از ۲ هزار سال می‌رسد و اغلب با نام قارچ "جاودانگی" نامگذاری شده و به دلیل خواص زیادی که دارد به آن "شاهِ گیاهان دارویی" می‌گویند.
وی با بیان اینکه پرورش این گیاه در کشور بومی‌سازی شده است، خاطر نشان کرد: زیستگاه این قارچ در کشور فرانسه است، ولی در حال حاضر کشورهایی چون هلند، انگلستان، مالزی و چین و ژاپن مطالعات وسیعی را در زمینه تولید و پرورش آن اجرایی کرده‌اند.
میرزاخان خمسه با اشاره به خواص این قارچ، اظهار کرد: مطالعات انجام شده بر روی این گیاه نشان داد که "گانودرما لوسیدم" مصونیت بدن را بالا برده و موجب عدم تکثیر سلول‌های سرطانی می‌شود.
به گفته وی، این گیاه آنزیم‌های کبدی را متعادل و کبد را سم‌زادیی می‌کند، ضمن آنکه برای درمان بیمارهای قلبی و عروقی موثر است.
وی با بیان اینکه این قارچ قادر به تنظیم  کلسترول و فشار خون است، یادآور شد: قارچ گانودرما لوسیدم، کبد را وادار به کنترل آنزیم‌های خود می‌کند که در نتیجه آن کلسترول را کاهش می‌دهد.
این محقق یادآور شد: این گیاه دارای بیش از ۱۵۰ نوع آنتی‌اکسیدان است که "پلی‌ساکارید"، "پلی ساکارید پپتید کمپلکس" و اجزای فنولیک از جمله آنتی اکسیدان‌های موجود در این قارچ است.
مجری طرح، خاصیت کلاژن سازی را از دیگر خواص این گیاه دارویی دانست که برای پوست و مو مفید است.
وی با اشاره به خاصیت آنتی باکتریایی این گیاه یادآور شد: این قارچ اثرات مستقیم بر باکتری‌هایی چون آسپرژیلوس (Aspergillus)، باسیلوس سرئوس (Bacillus cereus)، قارچ کاندیدا آلبیکانس (Candida_albicans) و باکتری اشریشیا کولای (Escherichia coli) دارد.
میرزاخان خمسه با بیان اینکه در مطالعات ما این قارچ فرآوری شد و به صورت پودر خشک تولید شد، گفت: این پودر به صورت روزانه قابل مصرف است، ولی دوز مصرفی آن مهم است؛ چراکه این گیاه دارای دوز آنتی اکسیدانی بالایی است و زمانی که دوز بالایی مصرف شود، مغز دستور ترشح چندین هورمورن را می‌دهد.
مجری طرح با بیان اینکه مصرف این پودر از روزی یک گرم آغاز می‌شود و بعد از ۲ تا ۳ ماه میزان مصرف آن به ۵.۵ گرم در روز می‌رسد، اظهار کرد: این پودر در آب، همراه غذا و یا همراه نوشیدنی مصرف می‌شود، علاوه بر آن می‌توان عصاره آن را مصرف کرد. این پودر ۳ تا ۴ ساعت در آب جوشانده می‌شود و عصاره باقی مانده آن ۴۰ تا ۴۵ روز قابل نگهداری در یخچال است.
منبع: ایسنا

donderdag 14 maart 2019

انعقاد تفاهم نامه همکاری با دانشگاه ملی کشاورزی قرقیزستان

تفاهم نامه همکاری میان جهاددانشگاهی واحد خراسان شمالی و دانشگاه ملی کشاورزی قرقیزستان منعقد شد.
به گزارش ایسنا، دکتر رضا شاهین فر، رئیس جهاد دانشگاهی واحد خراسان شمالی، در نشست تخصصی جهاد دانشگاهی با معاون دانشگاه ملی کشاورزی قرقیزستان با اشاره به انعقاد تفاهم نامه مشترک گفت: مقرر شده است تا جهاد دانشگاهی واحد خراسان شمالی به نمایندگی دانشگاه‌های استان و جهاد دانشگاهی کشور با قرقیزستان و بعد از آن با کشورهای حوزه CIS ارتباط برقرار کند.
وی افزود: ایجاد دفتر همکاری‌های مشترک در خراسان شمالی و همچنین راه اندازی چنین دفتری در کشور قرقیزستان، از برنامه‌هایی است که به نظر می‌رسد ضرورت دارد.
برنامه جهاد دانشگاهی برای توسعه فعالیت‌های بین المللی
مرادی، مدیرکل امور بین الملل جهاد دانشگاهی نیز در ادامه این جلسه خطاب به طرف قرقیزستانی اظهار کرد: شما با جهاد دانشگاهی، بزرگترین شبکه علم و فناوری وارد کار شده‌اید و این نهاد، مجموعه علمی و فناوری پزشکی، مهندسی و کشاورزی و … را داراست.
وی بیان کرد: تجارب موفق در این مجموعه کسب شده است که در تلاش هستیم دست آورده‌ای خود را با مجامع بین المللی، دانشگاه‌های دنیا و مؤسسات به اشتراک بگذاریم و ارسال کنیم.
مرادی تاکید کرد: برای اینکه بتوانیم دست آورده‌ای جهاد دانشگاهی را نشر دهیم از کشورهای همسایه به خصوص CIS به عنوان شرکای تجاری خود یاد می‌کنیم و برای ورود به آن کشورها برنامه داریم، در برنامه توسعه‌ای این نهاد، گسترش فعالیت‌های بین المللی یکی از مهمترین اقدامات این مجموعه علمی است، بنابراین به دنبال شرکای علمی و تجاری هستیم.
مدیر کل امور بین الملل جهاد دانشگاهی بیان کرد: در این راستا مشتاق هستیم که راهکار علمی و اجرایی را با کشورهای هدف پیدا کنیم و قرقیزستان نیز در این زمینه جایگاه ویژه‌ای دارد.
وی خاطرنشان کرد: انگیزه و تلاش در جهاد دانشگاهی واحد خراسان شمالی و اعتمادی که استانداری به این مجموعه دارد، انگیزه ما برای دستیابی به اهداف را افزایش داده است.
از پرورش قارچ تا تکثیر اسب
تیرقوت چورتنبایف، معاون دانشگاه ملی کشاورزی قرقیزستان نیز گفت: این سفر به دنبال سفر سفیر قرقیزستان به این استان صورت گرفته است.
وی افزود: می‌توان در زمینه‌هایی همچون قارچ خوراکی، قارچ دارویی، تکثیر اسب قرقیزستان و … زمینه فعالیت را آغاز کرد.
رؤسای پژوهشگاه‌های رویان، ابن سینا، بانک ذخایر ژنتیک و گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی نیز به صورت ویدئوکنفرانسی در این نشست شرکت کردند.
نشست با معاون سیاسی امنیتی استاندار خراسان شمالی، نشست با دانشگاهیان استان، بازدید از مراکز تحقیقاتدیم و دانشکده کشاورزی شهرستان شیروان از دیگر برنامه‌های سفر دو روزه هیأت علمی قرقیزستان به خراسان شمالی بود.
این هیأت به دعوت جهاد دانشگاهی خراسان شمالی در این استان حضور یافتند.
منبع: ایسنا