zaterdag 12 oktober 2019

دستيابي به دانش توليد قارچ دارويي «گانودرما» در فسا

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز فارس، کارشناس مسئول گل و گیاهان زینتی و قارچ خوراکی جهاد کشاورزی فارس گفت: این واحد در هزار و ۶۰۰ مترمربع زیربنا و با ظرفیت تولید ۱۰ هزار بسته کمپوست به بهره برداری رسید .
عبدالکریم طاهری مهر با بیان اینکه قارچ گانودرما در طب سنتی دنیا قدمتی ۴ هزار ساله دارد، افزود: در کشور چین این گیاه به دلیل خاصیت درمانی فراوان به پادشاه قارچ‌های دارویی شهرت دارد.
وی اظهارداشت: در کشور ما کمتر از ۱۰ سال است که فناوری پرورش این قارچ مورد توجه قرار گرفته است.
محسن پرهیزی عضو تیم تحقیقات پرورش قارچ گانودرما در فسا گفت: از ۲ سال پیش تحقیقات خود را بر پرورش قارچ‌های دارویی متمرکز کردیم و پس از موفقیت در پرورش قارچ گانودرما در مقیاس تحقیقاتی، توانستیم این گیاه ارزشمند را به تولید انبوه برسانیم.
وی افزود: این قارچ در بسته‌های مخصوص کمپوست و در سالن‌های سرپوشیده با کنترل میزان دما و رطوبت پرورش داده می‌شود.
پرهیزی تصریح کرد: بذر قارچ گانودرما که در بسته‌های کمپوست تزریق شده است، با قرار گرفتن در شرایط مطلوب از نظر دما و رطوبت رشد کرده و جوانه می‌زند.
وی ادامه داد: وقتی جوانه‌های قارچ گانودرما به رشد کافی رسیدند برداشت آن‌ها آغاز می‌شود.
پرهیزی افزود: قارچ‌ها پس از برداشت در دستگاه خشک کن مواد غذایی و در دمایی ۵۰ درجه سانتیگراد خشک شده و سپس به صورت پودر در می‌آید.
حسن اسماعیلی یکی دیگر از اعضای این تیم تحقیقاتی گفت: از مرحله قرار گرفتن کمپوست در سالن‌های پرورش تا برداشت قارچ حدود ۴ ماه طول می‌کشد.
وی با بیان اینکه این قارچ در دمای ۲۵ درجه سانتیگراد نیز به رشد خود ادامه می‌دهد، گفت: راه اندازی این واحد تولیدی در شهرستان فسا می‌تواند نویدبخش راه اندازی صنعت پررونق پرورش قارچ گانودرما در شهرستان‌های گرمسیر فارس و استان‌های جنوبی کشور باشد.
اسماعیلی اظهارداشت: این مجتمع در حال حاضر توان تولید سالانه ۲ تن پودر قارچ گانودرما را دارد که در صورت حمایت مسئولان این میزان به دو برابر قابل افزایش است.
محمدرضا اکبری، کارشناس طب سنتی گفت: قارچ گانودرما دارای ارزش دارویی فراوان بوده و در درمان بسیاری از بیماری‌ها کاربرد دارد.
وی افزود: در طب سنتی، این گیاه برای کاهش قند خون و فشار خون، افزایش پلاکت، درمان کبد چرب، زخم معده، بیماری‌های کلیه و ضعف اعصاب تجویز می‌شود.
اکبری، بهترین شیوه مصرف قارچ گانودرما را به صورت دمنوش و حداکثر میزان مصرف روزانه برای هر بیمار را حدود ۵ تا ۷ گرم  اعلام کرد.

dinsdag 1 oktober 2019

جوانی که با تولید قارچ میلیاردر شد

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، اگر بخواهیم به‌صورت حدودی میزان بیکاران در جامعه را برشماریم، بیشترین بیکاران در رشته‌های کامپیوتر، صنعت و فناوری، معماری و ساختمان، محیط زیست، کشاورزی، جنگلداری و شیلات هستند.
مهم‌ترین معضل فعلی کشور در بخش اشتغال و بازار کار، فارغ التحصیلانی هستند که پس از فراغت از تحصیل و آماده شدن برای ورود به عرصه کار و تولید، تفکر پشت میز نشینی را دارند. امروز نگاه جامعه به مقوله اشتغال این است که تنها پشت میز نشینی را شغل می‌دانند، این در حالی است که کارشناسان تأکید دارند که برای تغییر این دیدگاه باید تفکر کارآفرینی میان نوجوانان گسترش یابد.
توجه به تولیدات داخلی، استفاده از نیروی کار و سرمایه داخلی، اتکا بر اقتصاد «دانایی‌محور»، توجه خاص به تولید کالاهای اساسی و محصولات زیربنایی، مهم‌ترین مؤلفه‌های اقتصاد مقاومتی‌اند. در اقتصاد مقاومتی، جهتگیری سیاست‌های تجاری به کشورهای همسایه معطوف است؛ به فعالیت‌های اقتصادی همچون جهاد می‌نگریم؛ اصلاح الگوی مصرف و حرکت به‌سوی مصرف بهینه مد نظر است و توجه زیادی به تحقیقات کاربردی می‌شود.
از آنجایی که توجه به تولید داخلی در بیانات مقام معظم رهبری بارها مورد تأکید قرار گرفته است، به این منظور سراغ محمد یاسر خواجوی راد، فوق‌لیسانس رشته اقتصاد کشاورزی از دانشگاه تهران رفتیم. این جوان فارغ التحصیل به‌جای دست روی دست گذاشتن و منتظر پارتی و پیدا شدن شغل بودن، خود کارآفرینی کرده و پا به عرصه تولید گذاشته است. گفت‌وگوی تفصیلی خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم با وی به‌شرح زیر است.
تسنیم: جرقه خلاقیت و کارآفرینی از چه‌زمانی در شما زده شد؟
 خواجوی راد: (خنده) من آدمی بودم که با حقوق کارمندی و دولتی قانع نمی‌شدم، به‌دنبال پول زیاد بودم، پشت میز نشینی را کنار گذاشتم. من از دانشجویان بسیج مهندسین کشاورزی هستم. در حوزه اقتصاد به این موضوع توجه شده است که کشوری که تولید ناخالص ملی بالایی دارد، آن کشور پیشرفته‌تر است. با توجه به اینکه ایرانی هستیم و پیشرفت کشور برایمان اهمیت دارد، توجه به تولید را انتخاب کردم. با توجه به فرمایشات مقام معظم رهبری مبنی بر لزوم اجرای اقتصاد مقاومتی در بخش کشاورزی و دانش و تخصصی که  در این رشته داشتم، بر خود واجب دیدم تا با ورود به عرصه عمل و تولید، گامی در جهت تحقق فرمایشات رهبرم بردارم.
تسنیم: کار را چطور آغاز کردید؟
خواجوی راد: من نمونه فارغ التحصیلی بودم که تنها آموزش تئوری دیده بودم . بعد از 9 ماه که آموزش لازم برای پرورش قارچ دیدم، مشغول فعالیت شدم. زمانی که برای انعقاد قرارداد رفتم کارفرما به من گفت که این 9 ماه باید به‌صورت رایگان کار کنم، من هم پذیرفتم. اما از ماه دوم که متوجه انگیزه من برای کار شد، به من حقوق پرداخت می‌کرد. بعد از گذشت 6 ماه که کار را یاد گرفتیم با کارفرمایم در کار شریک شدم، 10پله 10پله پیشرفت کردیم چرا که علاوه بر همت،‌ انگیزه و تلاش زیاد داشتیم. پدرم بازنشسته فرهنگی بود که نمی‌توانست به من کمک زیادی کند، زمانی که می‌خواستیم برای شروع فعالیتم سرمایه گذاری کنم با قرض شروع کردم، اما به‌لطف خدا و همت خودم توانستم در آینده کوتاهی رشد چشمگیر داشته باشم. 10 سال قبل با یک‌میلیون تومان شروع کردم و در حال حاضر سرمایه‌ام 2میلیارد تومان است.
تسنیم: چرا فعالیت در زمینه قارچ را انتخاب کردید؟
 خواجوی راد: علاوه بر اینکه قارچ مرتبط به رشته تحصیلی ما است، موضوعی است که مربوط به مواد غذایی است و مورد نیاز و مصرف است. ما نیازی به کشورهای دیگر نداریم. می‌توانیم به‌صورت خودکفا در این زمینه فعالیت کنیم. در این زمینه به چند نوع مواد اولیه همچون کاه، کود مرغی و اسپور قارچ نیاز داریم که تولید و پرورش قارچ را شروع کنیم، این درحالی است که ما در کشور هیچ‌کدام  از این مواد را وارد نمی‌کنیم و در این زمینه کاملاً خودکفا هستیم، تا جایی که به‌عقیده بنده می‌توانیم قارچ خوراکی تولید داخل را جایگزین مواد وارداتی دیگر کنیم. قارچ درآمد خوبی دارد و ارزش افزوده بالایی را برای ما به‌همراه دارد.
 تسنیم: سود خالص و برگشت سرمایه در تمامی مراحل و فرآیندها از ابتدای تولید تا مرحله عرضه به بازار چه‌میزان است؟
خواجوی راد: پرورش قارچ سوددهی بالایی دارد به‌شرط آنکه موازین علمی و تخصصی کشت و پرورش آن کامل و صحیح رعایت شود. روشی که می‌توانیم میزان سود خالص را افزایش دهیم به این صورت است که یا باید قیمت فروش را بالاتر ببریم و بازار عرضه بهتری پیدا کنیم، یا با بالابردن کیفیت محصول بازار صادراتی به دست آوریم. روش بعدی کاهش هزینه‌هاست که در مناطقی این موضوع را دیدم. در بحث کاهش هزینه‌ها به‌طور مثال یک بار برای همیشه فضا یا ساختمان را تهیه می‌کنیم، یعنی به‌طور مثال زمین بایری داریم که باید دیوار و سقف (حرارتی، صوتی) شود که این موضوع یک بار برای همیشه انجام می‌شود.
در هزینه‌های جاری پرورش قارچ نیازمند هزینه کمپوست برای تولید قارچ، هزینه حمل و نقل، هزینه کارگری، هزینه خرید خاک پوششی نیز است. این موارد هر میزان که هزینه شود دوبرابر سود برای تولید کننده دارد. اگر در یک سالن 100متری حدود 6میلیون هزینه جاری شود، پس از پایان دوره 60روزه حدود 12میلیون سود دارد. اگر میزان سرمایه گذاری افزایش یابد سود هم بیشتر می‌شود، این یک قاعده کلی است. درصورتی که کار تولید افزایش یابد، یک‌سری هزینه‌ها سرشکن می‌شود و به همان نسبت درآمد افزایش پیدا می‌کند. اگر یک سالن داشته باشید، باید یک کارگر داشته باشید.
تسنیم: زمانی که کار خود را آغاز کردید چقدر سرمایه داشتید؟
 خواجوی راد: زمانی که من آغاز کردم حدود 10 سال پیش بود که حدود 1میلیون تومان داشتم، رفته رفته این سرمایه افزایش یافت و در حال حاضر چندین برابر آن میزان سرمایه و سود دارم.  ولی اگر کسی الآن بخواهد در این زمینه فعالیت خود را شروع کند با داشتن 30میلیون تومان آورده می‌تواند سود 2برابری به دست آورد و به‌صورت خودکفا فعالیت کند.  آموزش برای این شغل باید به‌صورت عملی باشد. فعالیت به‌صورت تئوری کفایت نمی‌کند. در بحث اقتصاد مقاومتی بسیج و بانک‌ها حمایت می‌کنند.
تسنیم: درباره فعالیت کاری خود بیشتر توضیح دهید.
خواجوی راد: حدود 2 سال است که  فعالیت تولیدی خود را انجام می‌دهم  که طی آن زمین‌های بدون استفاده را به مراکز تولید و پرورش قارچ خوراکی تبدیل کردم که این امر موجب ایجاد کارآفرینی و اشتغال‌زایی 30 نفر در این زمینه شده است. اعتقاد دارم با کوچکترین تغییرات در فضاهای بدون استفاده می‌توان سالن تولید قارچ ایجاد کرد. هم اکنون در چندین مراکز مربوط به سپاه و ارتش نیز تولید و پرورش قارچ را به‌صورت مشارکتی با این نهادها انجام می‌دهم. همچنین در حال حاضر 5 سالن فعال تولید قارچ و 2 سالن دیگر درحال راه‌اندازی دارم و یک کارخانه تولید قارچ نیز در بومهن دارم که به‌صورت مستقیم 15 نفر اشتغال‌زایی و به‌صورت غیرمستقیم 50 نفر دارای شغل هستند.
تسنیم: چرا نوع فعالیت شما موفقیت‌آمیز بوده است؟
 خواجوی راد: می‌توانیم علاوه بر اینکه قارچ را به‌صورت فله‌ای وارد بازار می‌کنیم با انجام یک‌سری عملیات نظیر آماده سازی برای تولید فرآورده‌های خانگی، خشک کردن و حتی فرآورده‌های صنعتی از قبیل تهیه پوره برای ترکیبات عصاره‌های غذایی، ارزش افزوده را بالا برده و در نهایت سوددهی و درآمد را افزایش دهیم، به‌طور مثال، زمانی که قارچ برداشت می‌شود، دو قسمت دارد که یک قسمت آن بازارپسند و سفید و بخشی از آن تیره‌تر و مورد پسند بازار نیست، می‌توانیم به‌جای اینکه به‌عنوان ضایعات دور بریزیم آن را به‌صورت پوره درست کرده و بعد وارد بازار کنیم.
تسنیم: حسن و مزایای پرورش قارچ نسبت به تولید دیگر محصولات کشاورزی در چیست؟
خواجوی راد: کار پرورش قارچ در مقایسه با دیگر انواع فعالیت‌های کشاورزی چندان وقت‌گیر و پرخطر نیست، به همین دلیل افراد می‌توانند در ابتدای شروع به فعالیت  این کار را به‌عنوان شغل دوم خود حساب کنند. از سوی دیگر پرورش قارچ خوراکی در ابعاد و اندازه‌های مختلف قابل اجرا است، در صورتی که توانایی انجام و ادامه این کار را در خود دیدند، می‌توانند کار خود را گسترش دهند.
تسنیم: توصیه شما به جوانان فارغ التحصیل کشاورزی چیست؟
خواجوی راد: جوانان و فارغ التحصیلان در رشته کشاورزی نباید منتظر استخدام و پشت میز نشینی باشند، بلکه باید با آموزش و پشتکار و توکل بر خدا در این عرصه فعالیت کنند و مطمئن باشند که در صورت کار و تلاش در رشته کشاورزی و خدمت به کشور نتایج مطلوبی به دست خواهند آورد.

zaterdag 7 september 2019

چگونه قارچ پرورش دهیم؟

رشد قارچ دکمه ای سفید یک پروژه عالی برای یک باغبان است زیرا اسپورهای آنها به سرعت و به راحتی رشد می کنند. از آنجا که می توان آنها را در داخل خانه پرورش داد، می توانید در هر زمان از سال آنها را کاشت کنید. برای پرورش قارچ ، تمام آنچه شما نیاز دارید تجهیزات مناسب و کمی صبر است!

ادامه مطلب در wikihow

dinsdag 3 september 2019

اهداف پرورش قارچ

 پرورش قارچ یک حرفه است که جهت مصرف غذایی قارچ و مصرف دارویی ، انجام می شود.
قارچ ها گیاه نیستند و برای رشد بهینه شرایط مختلفی را طلب می کنند. گیاهان از طریق فتوسنتز توسعه می یابند ، فرایندی که دی اکسید کربن جوی را به کربوهیدرات ها ، به ویژه سلولز تبدیل می کند. در حالی که نور خورشید منبع انرژی لازم برای گیاهان را فراهم می کند ، قارچ تمام انرژی و مواد رشد خود را از طریق محیط رشد خود از طریق فرآیندهای تجزیه بیوشیمیایی به دست می آورد.  تمام مواد برای رشد قارچ باید از قبل در محیط رشد موجود باشد.
منبع: ویکی پدیا

zondag 7 juli 2019

قارچ گانودرما چیست و چه خواصی دارد؟

قارچ گانودرما چیست؟

قارچ گانودرما (رِی‌شی یا جان‌افزا) نوعی قارچ است که در مناطق گرم و مرطوب آسیا می‌روید. این قارچ هزاران سال است که عضو ثابت طب شرقی است.
با اینکه بیشتر افراد این قارچ را به‌شکل تازه مصرف می‌کنند، ولی مصرف اَشکال دیگر آن به شکل پودر یا عصاره‌ٔ محتوی مولکول‌های خاص نیز رایج است. این قارچ ۴۰۰ جزء زیست‌فعال دارد که خواصش از آنها نشئت می‌گیرد. تأثیر مصرف اَشکال مختلف قارچ گانودرما در مطالعات مختلف انسانی و جانوری مورد بررسی قرار گرفته است. برخی از خواص این قارچ در این مطالعات مشخص شده‌اند و برای اثبات قطعی برخی دیگر از خواص آن به مطالعات بیشتری نیاز است.

donderdag 11 april 2019

تولید 8 تن قارچ دکمه ای در استان اصفهان

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان  از اصفهان؛ و به نقل از پایگاه اطلاع رسانی سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان، میزان تولید قارچ در سال 1393؛ 8 تنبودهکه نسبت به سال 92 رشدی 8/10 درصدی داشته است.
 در سال جاری با توسعه انجام شده در واحدهای موجود ، تعداد واحدها به 70 و میزان تولید به رقم 10314 تن در سال رسیده است که این میزان رشد 24 درصدی را نسبت به سال گذشته داشته است .  

zondag 31 maart 2019

خراسان شمالی در قرقیزستان قارچ می کارد

بجنورد- ایرنا- رئیس جهاددانشگاهی خراسان شمالی گفت: بر اساس تفاهم نامه منعقد شده این نهاد با دانشگاه ملی کشاورزی قرقیزستان، کشت و پرورش قارچ در آن کشور انجام می شود

رضا شاهین فر روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: خراسان شمالی دانش و فناوری پرورش و توسعه کشت قارچ را دارد و کشور قرقیزستان هم دارای شرایط خوب برای تامین مواد اولیه ارزان قیمت بوده و بازار این محصول هم در آن کشور مناسب است.
وی افزود: کشور قرقیزستان هم شرایط خوبی برای پرورش قارچ، تولید و صادرات این محصول به کشورهای همسایه اش دارد. 
شاهین فر، ایجاد دفتر همکاری مشترک جهادانشگاهی خراسان شمالی و دانشگاه ملی کشاورزی قرقیزستان را از دیگر موارد قید شده در تفاهم نامه عنوان کرد و گفت: این دفتر برای توسعه مراودات میان جهاد دانشگاهی استان و دانشگاه ملی کشاورزی قرقیزشتان ایجاد می شود.
وی افزود: یکی دیگر از موارد تفاهم نامه، همکاری برای توسعه درختکاری و ایجاد نهالستان مشترک در قرقیزستان است و بر اساس این تفاهم اولیه، برای تولید نهال درختان مثمر از جمله پسته و زیتون برنامه ریزی می شود.
رئیس جهاددانشگاهی خراسان شمالی، توسعه کشت گیاهان دارویی در قرقیزستان را از دیگر مواری برشمرد که قرقیزی ها از آن استقبال کرده و خواستار آن شده اند.
وی تصریح کرد: قرار است گلخانه تولید نشاء، گیاهان دارویی توسط کارشناسان استان و با استفاده از توان علمی جهاددانشگاهی در قرقیزستان ایجاد شود.
شاهین فر اظهار داشت: ایجاد مرکز اصلاح نژاد دام و همکاری در زمینه انتقال جنین دام سبک و سنگین از دیگر موارد قید شده در تفاهم نامه مزبور است.
وی افزود: معاون دانشگاه ملی کشاورزی قرقیزستان اعلام کرد برای ایجاد بستر های مناسب در زمینه تبادل تجربه و دانش درمان ناباروری و ایجاد مرکز ناباروری در قرقیزستان با وزارت بهداشت آن کشور رایزنی خواهد داشت.
رئیس جهاد دانشگاهی خراسان شمالی خاطرنشان کرد: آمادگی داریم تا در این زمینه و در صورت تمایل کشور قرقیزستان، برای ایجاد مرکز ناباروری در آن کشور مبادرت داشته باشیم. 
تیرقوت چورتنبایف معاون دانشگاه ملی کشاورزی قرقیزستان و هیات علمی آن کشور، هفته جاری به دعوت جهاددانشگاهی خراسان شمالی در این استان حضور یافتند. 
نشست با معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار خراسان شمالی، نشست با دانشگاهیان استان، بازدید از مراکز تحقیقات دیم و دانشکده کشاورزی شهرستان شیروان از جمله برنامه های سفر دو روزه هیات علمی قرقیزستان به خراسان شمالی بود. 

dinsdag 19 maart 2019

تولید و تکثیر شاهِ گیاهان دارویی که دارای ۱۵۰ نوع آنزیم است

محققان کشورمان موفق به تکثیر و تولید نوعی قارچ شدند که به دلیل دارا بودن ۱۵۰ نوع آنتی اکسیدان برای درمان بیماری‌های کبدی، جلوگیری از تکثیر سلول‌های سرطانی و کاهش فشار خون و کلسترول استفاده می‌شود.
حسین میرزاخان خمسه، مجری طرح در گفت‌وگو با ایسنا با بیان اینکه پرورش و تولید قارچ "گانودرمالوسیدم" از سال ۹۴ آغاز شده است، گفت: محبوبیت این قارچ در طب چینی به بیش از ۲ هزار سال می‌رسد و اغلب با نام قارچ "جاودانگی" نامگذاری شده و به دلیل خواص زیادی که دارد به آن "شاهِ گیاهان دارویی" می‌گویند.
وی با بیان اینکه پرورش این گیاه در کشور بومی‌سازی شده است، خاطر نشان کرد: زیستگاه این قارچ در کشور فرانسه است، ولی در حال حاضر کشورهایی چون هلند، انگلستان، مالزی و چین و ژاپن مطالعات وسیعی را در زمینه تولید و پرورش آن اجرایی کرده‌اند.
میرزاخان خمسه با اشاره به خواص این قارچ، اظهار کرد: مطالعات انجام شده بر روی این گیاه نشان داد که "گانودرما لوسیدم" مصونیت بدن را بالا برده و موجب عدم تکثیر سلول‌های سرطانی می‌شود.
به گفته وی، این گیاه آنزیم‌های کبدی را متعادل و کبد را سم‌زادیی می‌کند، ضمن آنکه برای درمان بیمارهای قلبی و عروقی موثر است.
وی با بیان اینکه این قارچ قادر به تنظیم  کلسترول و فشار خون است، یادآور شد: قارچ گانودرما لوسیدم، کبد را وادار به کنترل آنزیم‌های خود می‌کند که در نتیجه آن کلسترول را کاهش می‌دهد.
این محقق یادآور شد: این گیاه دارای بیش از ۱۵۰ نوع آنتی‌اکسیدان است که "پلی‌ساکارید"، "پلی ساکارید پپتید کمپلکس" و اجزای فنولیک از جمله آنتی اکسیدان‌های موجود در این قارچ است.
مجری طرح، خاصیت کلاژن سازی را از دیگر خواص این گیاه دارویی دانست که برای پوست و مو مفید است.
وی با اشاره به خاصیت آنتی باکتریایی این گیاه یادآور شد: این قارچ اثرات مستقیم بر باکتری‌هایی چون آسپرژیلوس (Aspergillus)، باسیلوس سرئوس (Bacillus cereus)، قارچ کاندیدا آلبیکانس (Candida_albicans) و باکتری اشریشیا کولای (Escherichia coli) دارد.
میرزاخان خمسه با بیان اینکه در مطالعات ما این قارچ فرآوری شد و به صورت پودر خشک تولید شد، گفت: این پودر به صورت روزانه قابل مصرف است، ولی دوز مصرفی آن مهم است؛ چراکه این گیاه دارای دوز آنتی اکسیدانی بالایی است و زمانی که دوز بالایی مصرف شود، مغز دستور ترشح چندین هورمورن را می‌دهد.
مجری طرح با بیان اینکه مصرف این پودر از روزی یک گرم آغاز می‌شود و بعد از ۲ تا ۳ ماه میزان مصرف آن به ۵.۵ گرم در روز می‌رسد، اظهار کرد: این پودر در آب، همراه غذا و یا همراه نوشیدنی مصرف می‌شود، علاوه بر آن می‌توان عصاره آن را مصرف کرد. این پودر ۳ تا ۴ ساعت در آب جوشانده می‌شود و عصاره باقی مانده آن ۴۰ تا ۴۵ روز قابل نگهداری در یخچال است.
منبع: ایسنا

donderdag 14 maart 2019

انعقاد تفاهم نامه همکاری با دانشگاه ملی کشاورزی قرقیزستان

تفاهم نامه همکاری میان جهاددانشگاهی واحد خراسان شمالی و دانشگاه ملی کشاورزی قرقیزستان منعقد شد.
به گزارش ایسنا، دکتر رضا شاهین فر، رئیس جهاد دانشگاهی واحد خراسان شمالی، در نشست تخصصی جهاد دانشگاهی با معاون دانشگاه ملی کشاورزی قرقیزستان با اشاره به انعقاد تفاهم نامه مشترک گفت: مقرر شده است تا جهاد دانشگاهی واحد خراسان شمالی به نمایندگی دانشگاه‌های استان و جهاد دانشگاهی کشور با قرقیزستان و بعد از آن با کشورهای حوزه CIS ارتباط برقرار کند.
وی افزود: ایجاد دفتر همکاری‌های مشترک در خراسان شمالی و همچنین راه اندازی چنین دفتری در کشور قرقیزستان، از برنامه‌هایی است که به نظر می‌رسد ضرورت دارد.
برنامه جهاد دانشگاهی برای توسعه فعالیت‌های بین المللی
مرادی، مدیرکل امور بین الملل جهاد دانشگاهی نیز در ادامه این جلسه خطاب به طرف قرقیزستانی اظهار کرد: شما با جهاد دانشگاهی، بزرگترین شبکه علم و فناوری وارد کار شده‌اید و این نهاد، مجموعه علمی و فناوری پزشکی، مهندسی و کشاورزی و … را داراست.
وی بیان کرد: تجارب موفق در این مجموعه کسب شده است که در تلاش هستیم دست آورده‌ای خود را با مجامع بین المللی، دانشگاه‌های دنیا و مؤسسات به اشتراک بگذاریم و ارسال کنیم.
مرادی تاکید کرد: برای اینکه بتوانیم دست آورده‌ای جهاد دانشگاهی را نشر دهیم از کشورهای همسایه به خصوص CIS به عنوان شرکای تجاری خود یاد می‌کنیم و برای ورود به آن کشورها برنامه داریم، در برنامه توسعه‌ای این نهاد، گسترش فعالیت‌های بین المللی یکی از مهمترین اقدامات این مجموعه علمی است، بنابراین به دنبال شرکای علمی و تجاری هستیم.
مدیر کل امور بین الملل جهاد دانشگاهی بیان کرد: در این راستا مشتاق هستیم که راهکار علمی و اجرایی را با کشورهای هدف پیدا کنیم و قرقیزستان نیز در این زمینه جایگاه ویژه‌ای دارد.
وی خاطرنشان کرد: انگیزه و تلاش در جهاد دانشگاهی واحد خراسان شمالی و اعتمادی که استانداری به این مجموعه دارد، انگیزه ما برای دستیابی به اهداف را افزایش داده است.
از پرورش قارچ تا تکثیر اسب
تیرقوت چورتنبایف، معاون دانشگاه ملی کشاورزی قرقیزستان نیز گفت: این سفر به دنبال سفر سفیر قرقیزستان به این استان صورت گرفته است.
وی افزود: می‌توان در زمینه‌هایی همچون قارچ خوراکی، قارچ دارویی، تکثیر اسب قرقیزستان و … زمینه فعالیت را آغاز کرد.
رؤسای پژوهشگاه‌های رویان، ابن سینا، بانک ذخایر ژنتیک و گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی نیز به صورت ویدئوکنفرانسی در این نشست شرکت کردند.
نشست با معاون سیاسی امنیتی استاندار خراسان شمالی، نشست با دانشگاهیان استان، بازدید از مراکز تحقیقاتدیم و دانشکده کشاورزی شهرستان شیروان از دیگر برنامه‌های سفر دو روزه هیأت علمی قرقیزستان به خراسان شمالی بود.
این هیأت به دعوت جهاد دانشگاهی خراسان شمالی در این استان حضور یافتند.
منبع: ایسنا 

woensdag 27 februari 2019

چای گانودرما چیست و چه خواصی دارد؟

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ چای گانودرما (چای ریشی، چای جان افزا) یکی از محصولات طبیعی است که می‌تواند برای حفظ و بهبود سلامت بسیار مؤثر باشد. این چای تشکیل شده از قارچ گانودرما است که خواص متعدد آن در حوزه سلامت به اثبات رسیده است.
پس اگر شما تا این لحظه چای گانودرما را ننوشیده‌اید، با آرامش از نوشیدن چایی باستانی و مؤثر که جدای از مصرف آن، مزایای بی شماری را برای سلامتی شما به همراه دارد، لذت ببرید. در این مقاله سعی خواهیم کرد که به اختصار علاوه بر معرفی به بررسی چند مورد از خواص آن بپردازیم.
چای گانودرما چیست؟
چای گانودرما یا چای ریشی، چایی که از قارچ‌های خشک و یا پودر شده گانودرما (ریشی) که دارای نام علمی Ganoderma lucidum است تهیه شده است. این قارچ‌ها در جنگل‌ها و در چین و بسیاری از نقاط جهان رشد می‌کند، ولی به خاطر خواص کاربردی تغذیه‌ای و ویژگی‌های مؤثر دارویی و تأثیر بر سلامت افراد مصرف کننده، کشت می‌شود.
به خاطر تلخی و نداشتن طعم مطبوع، این قارچ چندان از نظر خوراکی و استفاده در غذا‌های مختلف محبوب نیست، اما اگر این مواد می‌توانند به همراه چای، قهوه و یادمنوش‌های گیاهی مصرف شوند. برای تهیه چای گانودرما بهتر است که از قارچ‌های گانودرمایی که دارای رنگ سرخ هستند استفاده کنید، چون اینقارچ‌ها دارای ترکیبات مؤثر و فعال و دارای سطح بالایی از موادی نظیر بتاگلوکان، پلی ساکارید‌های محلول در آب و جدای از موارد فوق تری ترپن‌ها هستند که همگی آن‌ها دارای اثرات آنتی اکسیدانی بوده و بالطبع دارای قدرت تحریک سلامت هستند.
مزایای بهداشتی ناشی از مصرف چای گانودرما
به طور کلی فواید ناشی از مصرف چای گانودرما عبارت از اثر آن در پیشگیری از ابتلای به سرطان، تقویت سیستم ایمنی بدن، کمک به کاهش فشار خون و بهبود فرایند کاهش وزن و موارد دیگر است.
تقویت سیستم ایمنی
این چای پرخاصیت باعث تحریک و بهبود کارایی سیستم ایمنی شده و با توجه به خواص آنتی باکتریال و آنتی وایرال باعث کاهش احتمال ابتلای به عفونت به خصوص عفونت در دستگاه گوارش و روده خواهد شد.
کاهش و کنترل بیماری فشار خون
در مطالعات مختلفی که در آن خواص قارچ گانودرما بررسی شده است، نشان داده شده که مواد تشکیل دهنده آن در کاهش و کنترل فشار خون و متعاقب آن پیشگیری از ابتلای به تصلب شرایین (آترو اسکلروزیس)، حملات قلبی و سکته قلبی نقش موثری دارد.
پیشگیری از سرطان
ترکیبات آنتی اکسیدانی که در این ماده غذایی وجود دارد با توجه به خواص مؤثر خود می‌تواند رشد تومور در بدن افراد مصرف کننده را متوقف و در نتیجه باعث پیشگیری در ابتلای به سرطان می‌شود.
کمک به فرایند کاهش وزن
چای گانودرما با توجه به ویژگی‌های خود می‌تواند باعث تحریک هضم و در نتیجه بهبود در کارایی متابولیسم و در نتیجه جذب مواد مغذی شده و در نهایت به هرچه بهتر بودن رژیم غذایی و کاهش وزن در شما کمک خواهد کرد.
سم زدایی هرچه بیشتر بدن
با توجه به خاصیت سم زدایی از طریق افزایش ادرار و پیشگیری از جذب و ذخیره مواد نامناسب در بدن چای گانودرما، عنصری مؤثر برای سم زدایی مؤثر خطرناک از خون و کبد است.
آلرژی
خواص بهبود دهنده کارایی سیستم ایمنی، به جز بالابردن ضریب امنیت بدن، در کاهش حساسیت و آلرژی نقش موثری دارد.
اثرات جانبی ناشی از مصرف چای گانودرما
جدای از خواص موثری که این ماده غذایی و چای آن برای بدن به ارمغان خواهد آورد، ممکن است باعث حساسیت و ایجاد عوارضی جانبی در بدن فرد مصرف کننده شود. از جمله این عوارض محتمل خشکی دهان، گلو، سینوس‌ها و همچنین التهاب معده و وجود خون در مدفوع شخص مصرف کننده باشد.
جدای از موارد فوق مثل هر ماده غذایی که مصرف بیش از حدآن، آثار زیان باری به دنبال دارد و مصرف بیش از حد آن باعث ایجاد سمیت در کبد خواهد شد، از این رو با توجه به ویژگی‌های آن بهتر است که بیشتر از سه لیوان از چای گانودرما را در طول روز مصرف نکنید. همچنین به طور خودسرانه این چای را مصرف نکنید و برای هرچه بیشتر آگاه شدن و داشتن رژیم غذایی مناسب، قبل از مصرف آن با یک پزشک یا متخصص تغذیه مشورت کنید.

zaterdag 16 februari 2019

توليد 8 تن قارچ دكمه اي در استان اصفهان

توليدقارچ در اصفهان نسبت به سال هاي گذشته رشد 8/10 درصدي داشته است.

به گزارش گروه استان هاي باشگاه خبرنگاران جوان  از اصفهان؛ و به نقل از پايگاه اطلاع رساني سازمان جهاد كشاورزي استان اصفهان، ميزان توليد قارچ در سال 1393؛ 8 تن بوده كه نسبت به سال 92 رشدي 8/10 درصدي داشته است.
 در سال جاري با توسعه انجام شده در واحدهاي موجود ، تعداد واحدها به 70 و ميزان توليد به رقم 10314 تن در سال رسيده است كه اين ميزان رشد 24 درصدي را نسبت به سال گذشته داشته است .  

woensdag 6 februari 2019

مقوی‌ترین صبحانه‌های ضددیابت در دنیا

به گزارش ایلنا، باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از دیلی میل نوشت: اگر دچار اضافه وزن هستید و درخانواده شما سابقه ابتلا به دیابت بین اقوام درجه یک وجود دارد، شما هم باید نگران ابتلا به بیماری مخوف دیابت باشید. این بیماری همه ساله در دنیا باعث مرگ میلیون ها انسان به صورت مستقیم یا غیر مستقیم می شود.
گفتنی است، بهترین شیوه برای مقابله با بیماری دیابت رعایت رژیم غذایی کم شیرین، شامل انواع میوه و سبزیجات تازه، پروتئین و مواد لبنی کم چرب و نان سبوس دار است.
 
خوردن مواد چرب و شیرین و انواع نوشیدنی های گاز دار می تواند خطر ابتلا به این بیماری نابودگر را شدت بخشد.
 
علاوه بر رژیم غذایی، پرهیز از داشتن استرس و نیز خودداری از استعمال دخانیات نیزمی تواند سپری حفاظتی مقابل این بیماری باشد.
 
اما محافظت از بدن در مقابل دیابت به معنی گرسنگی کشیدن یا خوردن غذاهای بد مزه نیست ، شما می توانید با ترفندهایی ساده در آشپزی هم تناسب اندام مناسب داشته باشید هم خطر بیماری دیابت در شما کاهش یابد.
 
کارشناسان بهترین وعده غذایی در طول روز برای مقابله با دیابت را صبحانه می دانند شما می توانید به جای خوردن انواع نان های شیرین یا کیک و کلوچه این خوراکی های مقوی را بخورید که هم شما را برای مدت زمان زیادی سیر نگه می دارد هم سبب چاقی یا افزایش قند خون نمی شود.
 
خوراک پنیر با گل کلم
 
برای درست کردن این صبحانه مقوی نیاز به صرف زمان طولانی نیست، ابتدا گل کلم را پاک کرده و به قطعات ریز خرد می کنید، به همراه پنیر چدار رنده شده، گوشت قرمز نگینی سرخ شده، فلفل هالوپینا، نمک و فلفل سیاه مخلوط می کنید و این ترکیب را در فر به در دمای 160 درجه سانتیگراد به مدت 5 دقیقه قرار می دهید، آنگاه غذا را ازفر خارج کنید و روی آن پنیر پیتزا ریخته و به مدت 20 الی 30 دقیقه در فر قرار دهید تا روی آن برشته و قهوه ای شود، این غذا یکی از مقوی ترین خوراک‌ها برای آغاز یک روز سرشار از موفقیت است که می تواند انرژی کافی بدن شما را تامین کند.
 
لازانیای بادمجان
 
این غذا یکی از سالم ترین و خوش خوراک ترین مواد غذایی برای وعده صبحانه است و به دلیل مواد تشکیل دهنده آن برای حفظ سلامت بدن بسیار مفید است.
 
برای درست کردن آن به این مواد نیاز دارید:
 
اسفناج و گوشت چرخ شده به میزان هر کدام 50 گرم
 
پنیر پیتزای رنده شده به میزان 50 گرم
 
قارچ دکمه ای به میزان 200 گرم
 
مقداری فلفل قرمزو گوجه فرنگی گیلاسی
 
بادمجان حلقه حلقه شده به میزان 200 گرم
 
ورق آماده لازانیا به میزان 6 عدد
 
رب گوجه فرنگی، نمک و فلفل به میزان کافی
 
ابتدا ورق‌های لازانیا را پخته و آبکش کنید، سپس بادمجان‌ها و گوشت قرمز، اسفناج و قارچ را پخته و سرخ کنید، آنگاه سایر مواد را به آن اضافه کنید، پس از آن، این ترکیب را لایه به لایه بر روی ورق های لازانیا قرار دهید ودر آخرین لایه پنیر پیتزا و سس گوجه فرنگی اضافه کنید و برای مدت 30 دقیقه در فر با دمای 200 درجه سانتیگراد قرار دهید.
 
می توانید لازانیا را از فر درآورده بازهم پنیر به آن اضافه کنید و برای مدت 15 دقیقه دیگر در همین درجه داخل فر قرار دهید، این صبحانه فوق مقوی می تواند شما را وقت ناهار سرحال و سیر نگه دارد.
 
اگر وقت خیلی محدودی برای درست کردن صبحانه دارید، املت قارچ یک توصیه عالی به شما است، برای درست کردن آن به 200 گرم قارچ دکمه ای خرد شده ، دوعدد تخم مرغ ، مقداری کره و روغن نیاز دارید.
 
ابتدا قارچ را در روغن کم سرخ می کنید تا طلایی شود، آنگاه دریک ماهیتابه مقداری کره ریخته ، تخم مرغ  و قارچ ها را ترکیب کرده در آن می ریزد و به هم می زنید تا وقتی که تخم مرغ ها ببندند.
 
برای پخت یک املت خوش مزه باید هر دو روی آن را در ماهیتابه تفت دهید .
 
این خوراکی ها علاوه بر اینکه کالری کمی دارند بسیار خوش طعم هستند و شما را در مقابل بیماری ها حفظ می کنند.

dinsdag 29 januari 2019

آموزش 78 نفر با نحوه پرورش قارچ خوراکی در شهرستان اهر

محمد اسدی، در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران تبریز، افزود: این تعداد نفر به مدت ۶ روز طی ۲ دوره متوالی آموزش های مربوطه را در رابطه با چگونگی روش های صحیح آماده سازی بستر کشت ( کمپوست ) و همچنین مراحل مختلف پرورش و متدهای مدرن تولید و پرورش قارچ را فرا گرفتند.
وی، گفت: مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان اهر به منظور اطلاع رسانی و آگاهی بخشی، ارتقای سلامت غذایی و تولید محصولات کشاورزی سالم اقدام به برگزاری این دوره آموزشی و مهارتی نموده است.

dinsdag 22 januari 2019

کمپوست پلت شده به روش طبیعی و جای خالی آن در مزارع گلستان

​به گزارش خبرنگار گروه استان هایباشگاه خبرنگاران جوان از گرگان؛ این روزها یکی از دغدغههای مردم داشتن تغذیه سالم و ارگانیک است و استان گلستان به عنوان یکی از قطبهای کشاورزی با داشتن بیش از ۷۵۰ هزار هکتار اراضی کشاورزی میتواند فرصتی مناسب برای استفاده از این کود ارگانیک باشد که در نهایت باعث تولید مواد غذایی سالم در مزرعه و بعد بر سرسفره هایمان خواهد شد.
محققان دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان بعد از مشاهده دقیق و علمی در طبیعت گونهای از حشرات را شناسایی کردند که نقش اصلی را در تولید کمپوست پلت شده دارد، حشرهای که تغذیه آن ضایعات و برگهای درختان است.
ما هم برای کسب اطلاعات بیشتر و چگونگی تولید این کود به سراغ محققان رفتیم تا گفتگویی در این باره داشته باشیم.

لارو پوتوسیا و تولید کود ارگانیک

آقای بابا ربیع محقق و دانشجوی دکتری رشته باغبانی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی در گفتگو با خبرنگارگروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان ازگرگان؛گفت: مشاهده دانههای سیاه رنگ کنار برگ درختان در فضای باز انگیزهای شد برای تحقیقات علمی و بررسیهای بیشتر که بیش از یک سال به طول انجامید.
کمپوست پلت شده به روش طبیعی و جای خالی آن در مزارع گلستان
وی گفت: در این مدت انواع مواد غذایی مانند برگ درختان، ضایعات آشپزخانه، چمنهای هرس شده و علفهای هرز در اختیار لارو پوتوسیا کپرئا قرار گرفت تا در شرایط کنترل شده آزمایشگاهی میزان عناصر آلی موجود در کود تولید شده سنجیده شود.
محقق و دانشجوی دکتری رشته باغبانی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گفت: نتیجه تحقیقات، دستیابی به فناوری تولید کمپوست پلت شده به روش طبیعی یا همان کود ارگارنیک شد که در سال ۹۵ در سازمان ثبت اسناد و املاک کشوربه ثبت رسید.
کمپوست پلت شده به روش طبیعی و جای خالی آن در مزارع گلستان
دکتر زارع دیگر محقق گلستانی و دانشیار دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان در گفتگو با خبرنگارگروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان ازگرگان؛گفت: فعالیت این لاروها در فصلهای گرم سال مانند تابستان به اوج میرسد و مدت زمان تولید کود ارگانیک بین ۳ تا ۴ ماه است که از نظر مدت زمان خیلی طولانی نیست و این یک مزیت محسوب میشود.
کمپوست پلت شده به روش طبیعی و جای خالی آن در مزارع گلستان

نداشتن عوارض زیست محیطی و قابلیت استفاده در بخش کشاورزی

صانعی یکی دیگر از محققان بخش آزمایشگاه در گفتگو با خبرنگارگروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان ازگرگان؛گفت: کود ارگانیک تولید شده مزیتهای متعددی مانند غنای بالا از نظر موادآلی، بی نیازی به دستگاه و ادوات خاص، بی نیازی به نهادههای خارجی و گران قیمت و همچنین نداشتن عوارض زیست محیطی است.
کمپوست پلت شده به روش طبیعی و جای خالی آن در مزارع گلستان
صانعی ادامه داد: وجه تمایز کمپوست پلت شده با دیگر ورمی کمپوستهای موجود در بازار دانه بندی مناسب است که با همان ادوات پخش کودهای شیمیایی، قابل استفاده در مزرعه است.
دکتر همتی رییس انجمن داروهای گیاهی استان گلستان هم در باره کاربرد این محصول به خبرنگارگروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان ازگرگان؛ گفت: کود ارگانیک تولید شده به دلیل قابلیت حل شدن در آب و استفاده آسان از آن برای سبزی، گل، میوه و همچنین محصولات زراعی پر کاربرد است.
کمپوست پلت شده به روش طبیعی و جای خالی آن در مزارع گلستان
همتی افزود: بعد از تولیدات آزمایشگاهی، این محصول اکنون در گلخانهها برای گلهای آپارتمانی و زینتی هم استفاده می شود که نتیجه آن تقویت رشد و رویش و تسریع در زمان گلدهی گیاهان است و ما هم بر این اساس تصمیم گرفتیم تا در آینده از کمپوست پلت شده برای پرورش گیاهان دارویی استفاده کنیم.

بازارسازی لازمه تجاری شدن ایدههای نو

آقای بابا ربیع گفت: این محصول با داشتن قابلیت تجاری به دلایلی مانند نبود سرمایه، طولانی بودن مدت زمان دریافت تسهیلات دانشگاهی و به روز نبودن مبلغ تسهیلات برای تولید انبوه با مشکل مواجه است.
دکتر آیدانی معاون پارک علم و فناوری استان گلستان درباره مشکلات انبوه سازی این گونه محصولات گفت: چون محصولات جدید سبقهای در بازار ندارند نیاز به بازار سازی دارند.
وی افزود: اگر برای محصولات جدید بازار هم پیش بینی شود سرمایه گذاران متعددی وجود دارند که منتظر طرحها وایدههای نو هستند تا بر اساس شناسایی آنها سرمایه خود را تزریق کنند.
حمایت از ایدههای نو میتواند زمینه ساز پیشرفتهای بزرگ باشد که نتیجه آن ایجاد اشتغال و رشد اقتصادی است.

zaterdag 12 januari 2019

نقش روستاییان در جلوگیری از صید بی‌رویه پرندگان مهاجر

پرنده مهاجر
رییس اداره حفاظت محیط زیست لاهیجان گفت: روستاییان نقش موثری در حفاظت از پرندگان مهاجر و جلوگیری از صید بی وریه آنها دارند.
علی امیری در گفت و گو با ایسنا با بیان اینکه تالاب امیرکلایه یکی از اکوسیستم‌های ارزشمند گیلان برای زمستان گذرانی پرندگان مهاجر است، گفت: امسال جمعیت پرندگان مهاجر در تالاب امیرکلایه همانند سال گذشته است.
وی افزود: سال گذشته حدود 25 هزار قطعه پرنده مهاجر در این تالاب فرود آمده بود و امسال نیز میزان دقیق جمعیت پرندگان مهاجر در این شهرستان در اواسط اسفندماه انجام خواهد شد.
امیری با اشاره به اینکه روستاییان شهرستانها می‌توانند در حفاظت از پرندگان مهاجر به خصوص پرندگانی که در شالیزارهایشان فرود می‌آیند، بسیار موثر باشند، ادامه داد: امسال شاهد کاهش میزان حضور پرندگان در سالهای اخیر در اراضی کشاورزی بودیم و در این خصوص به کشاورزان در جلوگیری از صید و شکار بی‌رویه تذکر داده شده است.
وی تصریح کرد: از کشاورزان و روستاییان شهرستان درخواست کرده‌ایم، در حفظ این منابع خدادادی برای نسل های آینده کوشا باشند و ضمن همراهی با محیط زیست از روشهای غیرقانونی و غیرمجاز شکار اجتناب کنند.
رییس اداره حفاظت محیط زیست لاهیجان گفت: برای آشنایی بیشتر کشاورزان و روستاییان در حفاظت از پرندگان مهاجر کلاسهای آموزشی برگزار کرده ایم و همچنین در کنار این آموزش ها بر نحوه تفکیک زباله برکاهش حجم زباله و تهیه کمپوست از زباله تر تاکید داریم.
وی افزود: اولین پیش فرض در ساماندهی پسماند روستایی کاهش تولید پسماند است و به همین منظور ضرورت دارد، روستائیان از ظروف دائمی به جای ظروف یک بار مصرف استفاده کنند.
امیری با اشاره به اینکه در این کلاسها از روستاییان خواسته شده است، همچنین کیسه‌های پارچه ای را جایگزین کیسه‌های یک بار مصرف پلاستیکی کنند، تصریح کرد: ضروری است، روستاییان زباله‌های خود را به ترتیب تر،پلاستیکی، کاغذی و شیشه‌ای تفکیک کنند.
وی گفت: در مورد زباله های تر بهترین روش ساماندهی تبدیل آن به کمپوست است و روش تهیه کمپوست برای روستاییان این شهرستان توضیح داده شده است.
رییس اداره حفاظت از محیط زیست خاطر نشان کرد: شیوه زندگی شهری اخیرا به زندگی روستاییان وارد شده است و این امر موجب شده که حجم زباله‌های روستاییان بیشتر شده است.  


منبع: ایسنا